Alta Gama Rum en de rol van suikertoevoeging

Alta Gama Rum en de rol van suikertoevoeging

 


Met Alta Gama Rum series N°1 willen het omstreden gegeven van suiker toevoeging in premium rum uit de wereld helpen. Met vier Guyana Rum versies bieden wij een scala aan verschillende suikergehaltes aan. De vier edities bevatten allemaal dezelfde rummix, waarbij alleen het suikergehalte varieert. Als één van de eerste rummerken ooit vermelden we het suikergehalte op het etiket van de flessen.  


Alta Gama Rum is geschikt voor de meeste rumdrinkers, of je nu de voorkeur geeft aan droge of zoete rum. Het doel van Alta Gama Rum SERIES N° 1 is om de rum liefhebber de mogelijkheid te geven te ervaren wat de impact is van suikertoevoeging aan een kwaliteitsrum. Daarom vind je Alta Gama Rum SERIES N°1 met en zonder toegevoegde suiker. De vier verschillende  Alta Gama Rum versies bevatten van  0 tot  35 gram rietsuiker per liter rum. Als u de voorkeur geeft aan de zoete soort rum, ga dan voor die met 25 of 35 gram suiker. Als u uw rum wat droger wilt, moet u onze versies proberen met 0 of 15 gram toegevoegde suiker. Het is een ongelooflijk interessante ervaring om alle verschillende versies naast elkaar te proeven.  


Sommige rumproducenten voegen suiker toe aan hun rum om smaken in de rum te accentueren. Anderen voegen suiker toe om minder goede smaken of kritische fouten in het distillaat te verbergen. In het eerste scenario wordt de suiker goedbedoelde gebruikt en in andere gevallen wordt het gebruikt als rookgordijn om slechtere kwaliteit te verdoezelen. 

Wij zijn volledig transparant over de toevoeging van suiker aan onze rum. Onze basismelange bevat geen toegevoegde suiker en is een uitstekend uitgebalanceerde rum. Met perfect geïntegreerde alcohol, een uiterst goed samengestelde rummelange met een geweldige smaak, bekroond op de Duitse Rum award 2018 met de Gouden medaille. Met de ALTA GAMA Brut Nature demonstreren we de kwaliteit van onze rum, en hoeven geen slecht geproduceerd product met suiker te verbeteren. 


Door toevoeging van verschillende suikergehaltes kunnen we andere accenten leggen en tegemoet te komen aan verschillende smaakvoorkeuren. We bieden vier verschillende versies van Alta Gama Rum aan. Hoewel het vaak wordt bekritiseerd door puristen vinden wij het geen probleem als je eerlijk bent over de toevoeging. Zeker als je ook de rum zonder toegevoegde suiker kunt proeven, Alta Gama Rum Brut Nature.


Suiker wordt in veel andere dranken in de alcoholindustrie gebruikt. Zowel bij de productie van Cognac als bij  Champagnes. Waarom is het gebruik van suiker toevoeging binnen de rum wereld een taboe?  Rietsuiker is onlosmakelijk verbonden met rum, want rum wordt gemaakt van suikerriet. Wij zijn van mening dat de toevoeging van suiker in rum zinvoller is dan in welke andere alcoholische categorie dan ook.


Bij de productie van de meeste mousserende wijnen, ook de 's werelds duurste en meest prestigieuze champagnes, voegt men suiker aan toe. De dosis staat op de etiketten van de champagne, met de typische  doseringstermen die het suikergehalte aangeven. Dit is zinvol om de consument te informeren over de zoetheid van de Champagne die hij verkiest. Om dezelfde reden doen we dat ook bij Alta Gama Rum en gebruiken we dezelfde terminologie als bij Champagnes, namelijk;


  • Brut Nature (0 gram suiker)
  • Extra Brut (0-6 gram suiker)
  • Brut (minder dan 12 gram suiker)
  • Extra Sec (12 gram - 17 gram suiker)
  • Sec (17 gram - 32 gram suiker)
  • Demi Sec (32-50 gram suiker)
  • Doux (meer dan 50 gram suiker)

Het is dan ook logisch voor ons om het suikergehalte op het etiket te plaatsen. De suiker beïnvloed een groot deel van de smaakbeleving. Die transparantie stelt de consument in staat om tussen onze producten te navigeren en helpt hem bij het vinden van de rum die hun het beste bevalt. In alle versies van Alta Gama Rum vindt u het doserings op het label met vermelding van het exacte suikergehalte in gram per liter rum. 

We zijn er erg trots op dat we dit kunnen doen als een van de eerste rumbottelaars ooit.